Főoldal Rólunk Felhívás polgármestereknek Hírek Kapcsolatok
Adatvédelmi nyilatkozat
Adatvédelmi nyilatkozat

A www.nagymama.hu oldalt bárki ingyenesen, regisztráció nélkül látogathatja. A honlapon történő megjelenéshez ugyanakkor az oldalon elhelyezett jelentkezési lap kitöltése szükséges. A hírlevélre történő feliratkozáshoz, illetve a "nagymamát" keresők esetében a kiválasztott "nagymamához" tartózó elérhetőségi adatok (pontos cím, telefonszám) megkapásához regisztráció szükséges.


Jelentkezők adatainak kezelése
A www.nagymama.hu oldalain történő jelentkezéshez csak azokat az adatokat szükséges megadni, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a jelentkezővel kapcsolatot lehessen felvenni. Minden megadott adatot nyilvános adatként kezelünk, ezek a nagymama.hu honlapon megjelennek. Ezek közül kivételt képeznek a pontos elérhetőségi adatok (pontos cím, vagy telefon), amelyeket csak a regisztrált keresők láthatják.
A jelentkezők által felvitt egyéb tartalmak (bemutatkozás, fényképek) szintén nyilvánosan megjelenő adatok.


Jelentkezők adatainak ellenőrzése
A Nagymama Alapítvány fenntartja magának azt a jogot, hogy minden a www.nagymama.hu oldalain megadott adatok valódiságát törvényes eszközökkel ellenőrizze. Abban az esetben, amennyiben így valamely jelentkező, illetve regisztráló adatainak legalább részbeni valótlansága bizonyosodik be, a jelentkező adatai a továbbiakban nem lesznek láthatók a www.nagymama.hu honlapon, az egyéb regisztrálók esetében a regisztrációhoz kapcsolódó többletinformációk (mint pl. egy jelentkező pontos elérhetősége) nem lesznek hozzáférhetők a regisztráló számára.

A Nagymama Alapítvány ugyanakkor nem vállal felelősséget a www.nagymama.hu honlapon megjelenő jelentkezők adatainak valódiságáért.

Jelentkezők adatainak kezelési időtartama
A jelentkezők - az általuk megadott felhasználói név és jelszó alapján - bármikor módosíthatják, illetve törölhetik saját személyes adataikat. A jelentkezés teljes törlése esetén a jelentkezési lapon megadott adatok nem állíthatók helyre. Törlést követően ugyanakkor újból lehetősége van a jelentkezőnek újból regisztráltatnia magát.

Regisztrálók adatainak kezelése
Regisztráció szükséges a hírlevelek megkapásához, illetve ahhoz, hogy a jelentkezők adatainak minegyikét látni lehessen.

Regisztrálók adatainak kezelése
A.       A hírlevélre történő feliratkozáshoz szükséges regisztráció kizárólag az e-mail címek nyilvántartására, illetve a bekért ország és település adatok statisztikai igényeket szolgálnak.

B.       A nagymamát keresők esetében a pontos elérhetőségek megkapásához szükséges regisztrációk részben statisztikai célt szolgálnak, részben a visszaélések elkerülésére irányulnak.

Regisztrálók adatainak kezelési időtartama
A regisztráló által kötelezően megadott adatok esetében a regisztráló leiratkozási döntéséig (a regisztráló önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapon belül töröljük az adatokat). Amennyiben a regisztráló jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bûncselekményt valósít meg, akkor a Nagymama Alapítvány a regisztráció törlésével egyidejûleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejûleg azonnal törölheti. A törlési igényt e-mailben a Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát címre kell eljuttatni. A Nagymama Alapítvány a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén a profilban szereplő adatok nem állíthatóak helyre.


Látogatók adatainak kezelése
Naplófájlok
A www.nagymama.hu oldalain megjelenő tartalmak nézettségéről, a felhasználói szokásokról és trendekről összesített adatokat tarthatunk nyilván, melyek egyes személyekhez nem köthetőek. Ezek az adatok a rendszerből más felhasználók számára nem lekérdezhetőek.


Hivatkozások külső honlapokra
Előfordulhat, hogy a honlapunkon külső oldalakra hivatkozunk. Mivel ezek a honlapok nem állnak az ellenőrzésünk alatt, nem tudunk nyilatkozni ezeknek az adatvédelmi elveiről. Ezért azt tanácsoljuk, hogy tekintsék meg az érintett külső oldalakon elhelyezett adatvédelmi nyilatkozatokat. Ugyanezen okok miatt nem áll módunkban felelősséget vállalni bármely, ezekre a honlapokra mutató hivatkozás használatából következő kárért.


Törölt oldalak tartalma
A Nagymama Alapítvány nem vállalja a felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok által mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért sem. Ezek eltávolításáról a keresőoldal mûködtetőjének kell gondoskodni.


Változások az adatvédelmi elvekben
A honlap használatával Ön elfogadja ezeket az adatvédelmi elveket, és tudomásul veszi, hogy idővel ezek az elvek változhatnak. Minden, az adatvédelmi elvekben bekövetkező változás megjelenik a honlapunk ezen oldalán.


Az adatkezelés jogalapja
Az adatvédelmi elvek kialakításakor az 1992. évi LXIII. számú - személyes adatok védelméről és a közérdekû adatok nyilvánosságáról szóló; illetve az 1998. évi VI. számú - az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során - törvényt vettük alapul.